HK Aranäs Turkos

Referat

Referat: Särökometernas HK - HK Aranäs Turkos

Seger!

Idag fick vi en efterlängtad seger då vi mötte Aranäs turkos hemma i Säröhallen! Då vi bara hade sju spelare (och med erfarenheten från matchen mot Önnered där spelarna kroknade sista 10 minuterna) hade vi frågat tjejerna i F12 (som spelade match tidigare på dagen) ifall de kunde hjälpa till. Mathilda, Sophia, Naemi, Nova och Nea ställde upp med bravur - stort tack till tjejerna!

Matchen började lite tvekande och ofokuserat från vår sida. I sjunde minuten stod det 1-4 till Aranäs fördel. Till halvtidspausen hade vi hyffsat till siffrorna så att det i alla fall stod 9-10. I andra halvlek var det helt jämnt i 15 minuter, men vi lade in en extra växel de sista minutrarna och vann till slut med 19-17.

Det var en ganska tuff och fysisk match men våra killar (och tjejer) stod emot väl. Tre straffar till Aranäs och en till oss. En del tekniska fel (främst stegfel) och svaga passningar i början men laget skärpte sig under matchen. Vi fortsätter att vara framgångsrika med 3-2-1-försvaret men föll kanske tillbaka lite väl mycket idag. Anfallsmässigt såg det väldigt bra ut - de flesta (alla?) vågade gå på mål! Nils gjorde flest mål (9st), men fem spelare till (inklusive Mathilda och Naemi) gjorde också mål. Vi kan slipa ytterligare på att börja längre ut och satsa på fart, samt att alltid ha ett par passningsalternativ klara så att man slipper stanna upp och börja se sig om efter spelare att passa till. Tristan stod i mål första halvlek och Rocko tog över i andra - båda två gjorde utmärkta insatser!

Aranäs hade nio 2011:or och två 2012:or. Jämförbara med våra spelare i storlek. Arvid Andersson (#85) gjorde flest mål, men totalt sex spelare gjorde mål även för Aranäs. De är snabba på kontringar och duktiga på att rulla runt bollen, men däremot har de inte så mycket rörelse i spelet och är ganska förutsägbara.

Sammanfattningsvis en väldigt spännande och kul match!